Ik ben aan een nieuwe stoel toe. Wat kan Motion Matters voor mij betekenen?

Makkelijke vraag, maar een ingewikkeld antwoord.  Alles kan. Van een advies over de keuze van de maat van je achterwielen tot en met een detailanalyse van je zithouding. Dat kunnen we je op papier  geven, maar we kunnen ook meegaan naar een rolstoelpassing bij de leverancier van je keuze.  Wil je meer weten? Bel even. Dan kunnen we samen nadenken wat we voor jou kunnen betekenen.

 

Ik wil een filmpje naar Motion Matters toesturen om te laten analyseren, hoe doe ik dat?

Heb je al even bekeken hoe je het filmpje kunt maken?
Voor het versturen zijn veel manieren. Heb je nog nooit een filmpje via internet verstuurt, dan kun je natuurlijk een cd-rom, usb-stick of videobandje in een envelop sturen. Geen probleem. Via internet gaat opsturen wel sneller en eenvoudiger, maar je moet even weten hoe dat werkt. Een filmpje als bijlage bij een emailbericht, dat lukt niet!
Wij maken meestal gebruik van WeTransfer. Zij hebben een hele gemakkelijke website waar je informatie kunt versturen. Klik hier, dan kom je op die website terecht. Het invullen van het informatieblokje dat je dan ziet, spreekt eigenlijk voor zich. wij krijgen je filmpje dan vanzelf en jij krijgt een bericht dat we het hebben ontvangen. Via email of telefoon kunnen verder contact houden.

 

Ik heb schouderklachten en moet rust houden, hoe doe ik dat?

Tja, dat horen we vaker. Van een rolstoelgebruiker vragen om zijn armen niet te gebruiken. Dat is onmogelijk. Er zijn een paar dingen waarvan inmiddels wetenschappelijk is bewezen dat ze erg belastend zijn voor je schouders. Het is niet verrassend dat je "liften" het beste kunt vermijden. Voor transfers zul je dus in ieder geval een poosje een alternatief moeten zoeken. Rolstoelrijden daarentegen is veel minder belastend dan we ooit dachten. Stilzitten is dus niet nodig. Wel moet je zeker weten dat je zithouding goed is en het rijden zo licht mogelijk gaat. Daar kunnen wij voor zorgen. Nog iets wat wel mag? Handbiken....dat lijkt erg zwaar, maar bij verantwoorde opbouw van de belasting (niet te veel in één keer) en langzaam steeds een beetje verder of harder, kan dat zelfs goed zijn voor je schouders. Let op! Ook dit is erg afhankelijk van de afstelling van je handbike. Even overleggen wat er in jouw situatie kan is wel nodig!

 

Wat kost een rolstoelfitting?

Een online-fitting kost 195,- euro en een persoonlijke fitting 325,- euro. Wil je een nog uitgebreider advies of begeleiding, neem dan even contact op voor een prijsopgave. Wil je een minder uitgebreidt advies, bel dan even. We zijn blij als we je kunnen ondersteunen.

  

Met welke rolstoelleveranciers werken jullie samen?

Wij hebben geen vaste contracten met welke leverancier dan ook. We werken dus met iedereen samen als dat handig is.
 

Ik heb de hele site doorgelezen, maar vindt nog steeds geen antwoord op mijn vraag.

Dat kan! De site geeft een goede indruk van het werk van Motion Matters, maar we doen ook nog andere dingen. We geloven in producten-op-maat. Voor iedere situatie, of dat nu een rolstoelfitting of onderwijs aan professionals betreft, geldt; een goed advies is alleen een goed advies als het past bij de vraag. Het is onmogelijk om alle antwoorden op onze website te zetten, omdat we bijvoorbeeld jouw vraag niet kennen. Grijp je kans, stel je vraag en je krijgt gegarandeerd antwoord.

Heb jij een andere vraag? Stel hem gerust. Je krijgt zeker antwoord!