"Na opgedane ervaringen in het onderwijs, de zorg, ontwikkelingssamenwerking en het bedrijfsleven, allemaal op het gebied van sport en bewegen, is het tijd om alle ontdekkingen samen te voegen. Met als doel; praktische oplossingen vinden op het gebied van rolstoel-prestaties."

                                                                                              Coen Vuijk (januari 2010)

 

 

Anderen over Coen

 "Coen combineert zijn ervaring als professional in de revalidatiezorg met een scherp (bewegings)analytisch vermogen. Zijn adviezen met betrekking tot zithouding van sportieve revalidanten maar ook van patiënten met complexe zitproblemen leiden doorgaans tot meer zitcomfort voor de betrokkenen. Coen durft ook paden te bewandelen die andere moeilijk willen betreden. Het meest in het oog springend voorbeeld hiervan is het ontwerp van een rolstoel bestemd voor patiënten met een beroerte (CVA). Reed deze patiëntengroep tot op heden in een weinig actieve en in het algemeen te robuuste stoel. Na onze klankbordsessies is daar een hele innovatieve rolstoel uit ontstaan die mijns inziens als een aanwint beschouwd mag worden”.

Roland van Peppen, fysiotherapeut/bewegingswetenschapper; VanP&D Professional Development in de gezondheidszorg (17 maart 2010)

 

 "Coen is bevlogen mens-mens. What you see is what you get.
Ik heb met Coen mogen werken in onderwijsgerelateerde situaties. Samen workshops verzorgen. Super.
Als er geen betekenisvolle situaties voor handen zijn, dan creert hij ze.
Met dat aanpakgedrag is Coen voor mij de praktijk filosoof, de ontwerper van situaties waarin mensen tot hun recht kunnen komen.
Coen is de geschikte sparringspartner voor onderwijsvraagstukken en tevens de vriend voor een stuk homologeo (to speak the same thing)." 

Hugo Doornhof, directeur MBO4leisuresports. (april 2010)

 

“It was such a privilege to travel with Coen on the wheelchair rugby trips.  On his first international trip as the South African coach, I was amazed at his knowledge of wheelchair seating.  I felt like a sponge and took every opportunity to ask him questions about various athletes and their set up in either their sports chairs or day chairs.  Our seating knowledge in South Africa was so poor at that stage and what he taught us made so much sense.  He worked magic with our rugby team.  This was our second international tournament, and the progress that the team made with him as the coach was wonderful to see.  He taught the team a new interpretation of the game and we started to see the tactics coming out on court, which we had never seen before.  We learned on many levels from Coen – the physical training exercises, what was possible for quads and how they should be trained, the optimal seating and set up of each athlete, the tactics and team work and even on a psychological level, how to pull the team together.
After this first tour, South African Spinal Cord Association invited him to come back to South Africa to run seating workshops around the country to train Occupational Therapists and Physiotherapists in the art of correctly setting up a client in a wheelchair.  He was able to provide high tech solutions but could also just as easily give low cost solutions, which were more relevant in our society. Our therapists have never looked back since Coen’s workshops and the seating standards in South Africa have improved dramatically since then.
Thank you Coen for always being so willing to share your knowledge and passion with us in south Africa.”

Caroline Rule, Occupational Therapist and International Wheelchair Rugby Classifier (may 2010)

 

"Ik heb met Coen verschillende jaren samengewerkt bij de ned. selectie wheelchairrugby. Coen is hierbij een bron van energie en enthousiasme waarmee hij het maximaal haalbare doel weet te bereiken. Hij weet goed waar zijn grenzen liggen en weet de benodigde kennis en expertise te vinden door de juiste mensen om zich heen te verzamelen. Ook deze mensen motiveert hij zodat ook zij het maximale er uit halen. Hierbij staat hij altijd open voor aanmerkingen en kritiek."

Op het gebied van rolstoelfitting zie ik Coen als een van de weinige personen die een rolstoel kan aanmeten, rekening houdend met alle aspecten die van belang zijn voor de desbetreffende persoon. Hij is in staat de wensen van de persoon goed helder te krijgen, in te schatten op haalbaarheid en dit vervolgens te vertalen naar een product. Hierbij weet hij precies de balans te vinden tussen wat in zijn ogen het beste lijkt en wat iemand zelf graag wil. Door zijn brede kennis van diagnose, problematiek, pathologie en zijn specifieke product- en materiaalkennis is hij in staat om de optimale voorziening te realiseren voor zowel ADL als sport."

Rogier Broeksteeg, fysiotherapeut Rijndam Revalidatiecentrum en voormalig assistent bondscoach Wheelchairrugby Nederland.

 

Meer over Coen..

Motion Matters is ook te vinden op LinkedIn. Daar kun je meer informatie vinden over Coen's werk en opleiding. Voor een compleet Curriculum Vitae of referenties kun je contact opnemen.