15 Juni 2010

Onderwijs geven heeft altijd een grote aantrekkingskracht op me gehad. Het mooiste is het om onderwijsnemenden, kinderen of studenten of de buurman, mee te laten kijken met hetgeen je zelf ziet. Dat is samen leren.
Is dat dan onderwijs? Hugo Doornhof, directeur van MBO4Leisuresports  noemt dat wel zo. Je wijst anderen "onder" hetgeen er gebeurd, hetgeen je ziet. Dat is niet alleen een leuke woordspelling, maar werkelijk een mooie manier om uit te leggen hoe hij naar onderwijs kijkt.

Motion Matters gaat vanaf dit najaar een rol vervullen in het onderwijsaanbod van MBO4Leisuresports. De "oude" liefdes van Coen, buitensport, watersport, wintersport en lesgeven worden weer nieuw leven ingeblazen.

Dat is wel iets heel anders.......
Veel mensen in mijn omgeving leggen nog geen koppeling tussen al die verschillende activiteiten van Motion Matters. Toch doe ik eigenlijk voortdurend hetzelfde. Ik leen mensen mijn bril, om eens door die bril naar de situatie te kijken. Dat doe ik voor individuen die een uitdaging vinden in hun rolstoelzithouding, dat doe ik voor collega's die vooruit willen en dat doe ik graag voor MBO studenten die zichzelf willen ontwikkelen tot betere lesgevers. Helemaal niet  zo anders.....

Voor de klas?
Neem eens een kijkje op de site van MBO4Leisuresports. Dan begrijp je dat de tekst "Coen gaat weer voor de klas" niet helemaal recht doet aan de onderwijsopvatting van MBO4Leisuresports. In de eerste plaats is er maar zelden sprake van een klas. Geen schoolgebouw, geen lokaal en geen groep studenten die allemaal hetzelfde aanbod krijgen. Onderwijs kan veel leerzamer worden ingericht dan op die traditionele manier. Daarnaast is de manier van aanbieden van leermomenten verre van traditioneel. Snel leren met zorgvuldige begeleiding.
Mooi dat Motion Matters daar een bijdrage aan kan leveren.

Coen..