6 mei 2012

Een prachtig trainingweekend in de Ardennen met de Rijndam Racers. Een club van 5 handbikers en hun gevolg die zich voorbereiden op deelname aan het evenement "Alpe d'Huzes".

Ik mag meedenken om te handbikes tip top in orde te brengen en te houden. Erg leuk om te doen. Dat er uitdagingen zijn, dat blijkt.

Op zaterdagmorgen, als we de fietsen in elkaar zetten, blijkt eén van de handvatten van de handbike van Mark Ruiter, op zijn kop gemonteerd te zijn. Via mail en telefoon was ik al op de hoogte gebracht dat Mark last had van zijn rechter elleboog bij de traininingen. Dat snap ik nu wel!!!!

Ik heb meer gereedschap en reservemateriaal bij me dan Mac Gyver (de held uit de televisieserie is steeds in staat om van een luciferhoutje en een rol ducttape een legertank te bouwen), maar een nieuw handvat zit daar niet bij. Toch kan Mark een stief kwartiertje na ontdekking in zijn handbike kruipen voor de ochtendtraining. Zonder het risico op elleboogklachten.

Als materiaalman heb je vaak precies de spullen bij je die dat keer niet kapot gaan. Vanaf nu neem ik bij dit soort gelegenheden altijd een afwasborstel mee! Daar kun je meer mee dan je denkt!

 

Coen "Mac Gyver" Vuijk