Nieuws dat Motion Matters raakt. Achtergronden die door ons worden bijgelicht.  Producten, ontwikkelingen, innovaties, samenwerkingen, projecten, kortom.......lezen en kijken!

Heb je suggesties naar aanleiding van de onderwerpen? Briljante ideeën die aandacht behoeven? Laat een bericht achter, dan kunnen we samen verder denken.

 

 

rehab academy

voorjaar 2013   •   "Leren wat je tijdens je revalidatie nog niet hebt geleerd"; onder dat motto zijn we gestart. Met Rehab Academy brengen we een nieuw revalidatieproject, ter aanvulling op het huidige revalidatieaanbod. We gaan met deelnemers op pad om te leren! Dit gebeurt in projectweken op inspirerende locaties. Meer weten? Klik verder! 

rolstoelentest

testuitslagen  •     In deze blog vindt je de resultaten van de rolstoelentest die Motion Matters, Marijn Zaal en Esther Vergeer hebben uitgevoerd. In deze uitgebreide test zijn de "oude" tennisstoel van Esther en haar nieuwe stoel vergeleken op mobiliteit en "racket output". Welzorg heeft dit mogelijk gemaakt. En wat zijn de resultaten.......

 

Esther tennist

mei 2012    •    Nog een mooi flimpje over de nieuwe tennisstoel van Esther waar Motion Matters zo'n forse bijdrage aan heeft mogen leveren!

Het Motion Matters logo mag dan ontbreken in het filmpje, als je zorgvuldig naar het filmpje kijkt, komt die kale kop wel erg vaak voorbij. Ook de videocolumn van Esther in de Telegraaf, is de moeite van het bekijken waard.

MacGyver

6 mei 2012    •     Trainingsweekend in de Ardennen met de Rijndam Racers. Coen is mee om te zorgen dat de handbikes op en top functioneren. Dat gaat soms gepaard met technische hoogstandjes.......... soms met een boel creativiteit! Maar wat heeft een afwasborstel daarmee te maken?

wheelchairrugby

april 2012   •    Wiebke Wilting heeft Wheelchairrugby in een fotoboek gestopt. Dat kan niet en toch is het gelukt!

tennisstoel

april 2012    •     De nieuwe stoel van Esther Vergeer! 

Een project waarin Motion Matters mee heeft mogen sturen, denken, tekenen en bouwen.

 

valencia

april 2012     •    Mooie week in Valencia met  DPT (Dutch Parathletics Team).

Kernthema's: bandentest, nieuwe handschoenen, optimaliseren zithoudingen en meer. 

science

29 juni 2010 •  Optipush is een rolstoelwiel waarmee de krachten die de rolstoelgebruiker op zijn hoepels uitoefend kunnen worden gemeten. UMCG / Rijksuniversiteit Groningen en de revalidatiecentra in Haren en Amsterdam starten een project waarbij die wielen ingezet worden in de revalidatiepraktijk. Eén van de belangrijke doelen  is; de rolstoelgebruiker beter te ondersteunen in het rolstoel-keuze-proces.
Motion Matters speelt een rol in dit proces.....
 

voordeklas

15 Juni 2010  •  Coen gaat weer voor de klas! Tenminste.....er wordt weer lesgegeven. Ditmaal is de tekst "in de klas", of nog beter "tussen een club studenten", een betere omschrijving. Waarom dat een betere beschrijving is? Lees even verder, dan weet je al snel meer.

 

Nieuw artikel ergozit

2 juni 2010  •  Kees van Breukelen is weer eens in de pen geklommen. Na het artikel "de ergonomische rolstoelzitting" uit 2001 verschijnt dit jaar deel 2. Bij deze wil ik Kees van harte feliciteren met een prachtig artikel. Kun je niet wachten tot de publicaties in het tijdschrift voor ergotherapie? Vraag dan het artikel op bij Double Performance. Een must voor iedereen die zich met handbewogen rolstoelen bezig houdt.

Basketbal

31 mei 2010  •   Motion Matters is in opdracht van Noc*Nsf gestart met de eerste analyses van de nationale selecties Rolstoelbasketbal. Centrale vraag bij de analyses: welke verbeteringen kunnen er gedaan worden op het gebied van stoelen, zithouding en aandrijftechniek? Met als doel; alle spelers zo optimaal mogelijk met hun stoel laten functioneren!

Website

11 mei 2010  •   Dit is geen nieuws! www.motionmatters.nl is in de lucht. Dat wist je al.

 Dank aan Hannie van den Bergh Studio HB ,  Floris Hekma Biomedia en Jeroen Ephraïm Jeepmedia.

Rolstoelrugleuning

11 mei 2010  • Hij komt eraan! De eerste rolstoelrugleuning die alleen ondersteuning biedt waar het nodig is. Fitting like a glove. Alle eisen die je aan een stoel stelt, kun je blijven stellen, maar zitten en rijden worden  nog beter.

Jeroen Staman, Full Fit

11 mei 2010  •  Motion Matters biedt Jeroen ondersteuning om de razendsnelle ontwikkeling die hij doormaakt op de tennisbaan, te kunnen volgen met zijn materiaal.